ДУШІ в ЧистилищІ

Сьогодні приведи до Мене душі, які знаходяться у чистилищній в’язниці, і занур їх у глибіні Мого милосердя, хай струмені Моєї Крові охолодять їх жар. Усі ці душі Я дуже люблю, вони виплачують Моїй справедливості, у твоїх силах принести їм полегшення. Бери зі скарбниці Моєї Церкви усі відпусти і офіруй за них... О, якщо б ти знала їх страждання, ти б постійно офірувала за них милостиню духа і сплачувала їх борги Моїй справедливості.

Щоденник 1226 (8 день дев'ятниці)

Коли перед Задушним днем я пішла на цвинтар, вже сутеніло і цвинтар був замкнений, однак я привідкрила трохи двері і сказала, що якщо чогось бажаєте, душечки, охоче це виконаю, наскільки мені це дозволять правила. Тут я почула такі слова: Виконай Божу волю – ми настільки щасливі, наскільки виконали Божу волю.

Увечері прийшли до мене ці душі і просили мене молитися за них, я багато молилася за них. Увечері, коли процесія верталася з цвинтаря, я побачила безліч душ, які разом з нами ішли до каплиці, разом з нами молилися. Я багато молилася, бо мала на це дозвіл настоятельок.

Щоденник 518-519

Сказав мені Господь: Часто заходь до чистилища, бо там ти потрібна. – Розумію, мій Ісусе, значення цих слів, які кажеш мені, але спочатку дозволь мені зайти до скарбниці Твого милосердя.

Щоденник 1738

Незадовго після цього моє здоров’я погіршилося. Дорога Мати Настоятелька послала мене разом з двома іншими Сестрами на канікули до Сколімова, недалеко біля Варшави. В цей час я запитала Господа Ісуса, за кого ще я повинна молитися? Ісус мені відповів, що наступної ночі дасть мені пізнати, за кого я повинна молитися.

Я побачила Ангела Хоронителя, який наказав мені іти за ним. Умить я опинилася в туманній місцевості, наповненій вогнем, а у ньому безліч страждаючих душ. Ці душі гаряче молилися, але безрезультатно, тільки ми можемо їм допомогти. Полум’я, яке палило їх, мене не торкалося. Мій Ангел Хоронитель не відступив від мене ні на хвилину. І я запитала ці душі, яка для них мука найбільша? І відповіли мені усі разом, що найбільша для них мука – це туга за Богом. Я бачила Матір Божу, яка відвідувала душі в чистилищі. Душі називають Марію Зіркою Моря*. Вона їм приносить полегшення. Я хотіла довше порозмовляти з ними, але мій Ангел Хоронитель дав мені знак, що треба виходити. Ми вийшли за двері цієї страждаючої в’язниці. [Я почула внутрішній голос], який сказав: Моє Милосердя не хоче того, але справедливість велить. Від цього часу ближче спілкуюся з покараними душами.

Щоденник 20

*Марійський гімн з ІХ століття розпочинається словами Ave, maris stella, - Радуйся, зірко моря